Europese Commissie: Vodafone en Liberty Global mogen fuseren

Het was even spannend, maar Vodafone en Liberty Global mogen officieel fuseren. De Europese Commissie heeft zich op woensdag 3 augustus uitgesproken over de voorgenomen fusie van Vodafone Nederland en Liberty Global als moederbedrijf van kabelmaatschappij Ziggo en de commissie heeft geen bezwaren tegen het samengaan van de organisaties. De enige voorwaarde die de commissie heeft gesteld voor de fusie, is dat Vodafone zijn vaste telefoonlijnen af moet stoten.

De fusie tussen Vodafone en Ziggo: achtergrondinformatie
Vodafone biedt mobiele communicatie services (waaronder goedkope sim only abonnementen), breedband internet, vaste telefonie en verschillende televisie gerelateerde diensten in Nederland. Liberty Global is het moederbedrijf van kabelexploitant Ziggo, die onder andere vaste en mobiele telefonie aanbiedt, breedband internet verkoopt en verschillende soorten televisiediensten via de kabel verkoopt.

De twee bedrijven waren al langer van plan om te fuseren door een joint venture te starten, maar dit ging nog niet zo gemakkelijk. De Europese Unie maakte zich zorgen dat de fusie zou leiden tot verminderde concurrentie op de telecom markt in ons land, waardoor de consument slechter af zou zijn. De Europese Commissie heeft nu beoordeeld dat dit niet het geval is, maar dan moet Vodafone zijn vaste telefoonlijn wel afstoten.

Na de fusie: bijna alles blijft hetzelfde
Omdat alleen de vaste telefoonlijn van Vodafone afgestoten hoeft te worden om de fusie mogelijk te maken, blijft het aanbod producten en diensten vrijwel hetzelfde na het vormen van de joint venture. Bestaande sim only klanten zullen niets merken van de fusie en nieuwe klanten kunnen dezelfde producten en diensten af blijven nemen, waaronder tevens verschillende sim only abonnementen. Enkel klanten met vaste telefonie van Vodafone zullen veranderingen opmerken in de komende maanden, aangezien deze dienst van het bedrijf na het vormen van de fusie niet meer aangeboden mag worden.

Comments are closed.