Google wil experimenteren met mobiel internet voor vaste aansluitingen

GoogleGoogle wil gaan experimenteren met het uitzenden van extreem hoge frequenties voor het mobiele internet. Hiermee willen ze in de omgeving  van San Francisco in de Verenigde staten begin november een proef starten.  Google wil kijken welke hoge frequenties beschikbaar zijn om data overheen te sturen. Er zijn diverse extreem hoge frequenties beschikbaar, maar het is nog niet duidelijk of deze ook stabiel zijn voor het mobiele internet. Het gaat om vijf frequenties die geschikt moeten zijn voor deze hoge date snelheden. Het probleem ligt hem in het bereik van de frequenties, want ze hebben maar bereik tot een aantal straten.

Het is nog niet helemaal duidelijk waar Google heen wil met deze techniek en zijn daar ook erg vraag over in de omschrijvingen van de aanvraag die is uitgekomen.  Er word gespeculeerd dat deze manier van internet de strijd aan moet gaan met de vaste aansluitingen van internet in huizen.  Volgens deskundigen lijkt het er op dat het bedrijf aan het testen is hoe hoog het maximum ligt van draadloos internet en op welke manier deze het beste bij de huizen geleverd kan worden. In verschillende steden in de Verenigde Staten word al gebruikt gemaakt van Google Fiber. Het aanleggen van glasvezelaansluitingen kost veel tijd en is een enorme financiële investering. Voor Google zou dit een goede mogelijkheid zijn om via het mobiele internet dezelfde internetsnelheid aan te kunnen bieden, maar tegen een veel lagere kostprijs.

Google zal meerdere zendmasten met elkaar in verbinding willen zetten om zo het bereik te vergroten. Momenteel gaat het Google nog niet om de snelheid te meten, maar wil het eerst weten hoe ver signaal kan komen via deze nieuwe techniek. De toezichthouders FCC heeft al een bespreking georganiseerd om te gebruik van draadloze frequenties voor mobiele diensten.
Samsung maakte pas geleden nog bekend een test te hebben gedaan met 5G. Hierbij zou het snelheidsrecord zijn verbroken. Er werd een snelheid gemeten van 938 MB per seconde op een frequentie van 28 Ghz. De ontwikkelaars zitten niet stil en de volgende generatie mobiel internet staat alweer voor de deur.

Comments are closed.