Een telefoon kiezen

Er zijn tegenwoordig zoveel telefoons op de markt dat het vinden van de juiste telefoon best een lastige taak kan zijn. De makkelijkste manier om het allemaal wat eenvoudiger te maken is om te kijken waar je je telefoon nu eigenlijk voor wilt gaan gebruiken en hoe je ‘m misschien nu al gebruikt.

Bellen en berichten

Wanneer je je telefoon alleen gebruikt om te bellen en berichten te sturen en je geen camera, internet of routplanner nodig hebt dan kun je eigenlijk blind kiezen, omdat elke telefoon tegenwoordig deze mogelijkheden bezit. Het belangrijkst is dan om voor jezelf een abonnement te kiezen de meest voordelige tarieven.

Of je nu gaat voor de meest geavanceerde telefoon of de meest eenvoudige, je kiest altijd voor een telefoon waar je mee kunt bellen, je voicemail kunt benaderen en berichten kunt sturen. Zelfs de meest simpele telefoons zijn tegewoordig voorzien van extra tools zoals een kalender, rekenmachine en een wekker. De meest bekende providers hebben vaak speciale aanbiedingen voor gratis bellen en berichten en de basis telefoons zijn tegenwoordig spotgoedkoop.

Technologie

Wanneer je een telefoon uit gaat zoeken is het eigenlijk hetzelfde als kiezen voor een computer, PDA, digitale camera en MP3 speler in één. Wanneer je een moderne telefoon aanschaft dan heb je een klein apparaatje in je zak die al deze apparaten kan vervangen.

Tegenwoordig is het voor gebruikers steeds belangrijker om een telefoon te kiezen die voorzien is van een goede camera. De camera in een telefoon heeft gezorgd voor een revolutie hoe we denken over fotografie in de zin van mobiliteit, delen en gemak.

Wanneer mensen kiezen voor een smartphone is dat meestal omdat een ze dan opzoek zijn naar een telefoon die ook goed en eenvoudig muziek af kan spelen. De smartphones hebben tegewoordig voldoende geheugen en zijn ook krachtig genoeg om de losse mP3 speler te vervangen.

Zakelijk gebruik

Voor veel mensen is het kiezen van een nieuwe mobiele telefoon een zakelijke beslissing. De nieuwste smartphone technologie maakt het mogelijk om een smartphone ye kiezen waarmee je je email kunt synchroniseren en constant in verbinding kunt staan met je collegas.

BlackBerry toestellen zijn in eerste instantie ontwikkeld voor de zakelijke gebruiker. Deze toestellen zijn voorzien van een QWERTY toetsenbord, geavanceerde email en berichten opties en zijn voorzien van office pakketen zodat de gebruiker onderweg kan werken.

Andere overwegingen

De meeste GSM fabrikanten realiseren zich dat gebruikers niet altijd binnen één bepaalde categorie gebruikers valt. Om deze rede maken ze vaak GSM’s die eigenlijk alle bovengenoemde functies in zich hebben. De volgende stap in het kiezen van een mobiele telefoon is het vinden van het juiste belpakket bij de juiste provider. Je kunt kiezen voor een abonnement en maandelijks een vast bedrag betalen voor je minuten en berichten of je kunt kiezen voor een pre-paid of SIM-only oplossing.